Post image for Littlestone Golf Club

Littlestone Golf Club

Förväntad Linksupplevelse:
En klassisk links med en vall mellan land och Engelska kanalen. Utlagd i ett förhållandevis platt landskap – men med några sanddynor som man spelar både över och runt. Mycket bra kondition året runt – men kanske trots allt som bäst i Juli då ruffen vajar och skapar en känsla av hav och vågor.

Bästa hål:
par3: hål17
par4: hål16
par5: hål 7

Noterbart:
Littlestone har ett mikroklimat och är en av de torraste platserna i hela Storbritannien. Banan är en klassisk two ball club med ett mycket välkomnande klubbhus innehållande en suverän bar. Passa på att boka Luncheon om ni besöker banan en söndag. Stanna upp på 17e tee och njut av utsikten över banan och havet!

Historik:
Golf spelades här redan 1888, klubbens första kapten William Laidlaw Purves designade banan tillsammans med David Heard, klubbens proffesional. Purves var medlem och banarkitekt på Royal St Georges.

James Braid ansvarade senare för bunkrarnas placering, något vi fortfarande kan bevittna på hål 8 och 16. Den största förändringen av banan står Alister MacKenzie för, 1924 presenterade han en lång lista med förändringar. Förutom ett antal nya utslagsplatser står sig banans layout intakt sedan dess.

Littlestone används regelbundet som finalkvalbana för British Open när tävlingen hålls på Royal St Georges.

Omdöme

TurfHighTweedHigh
Marker PostsLowGorseMedium
SalinityLowBunkersHigh

Bloggat om banan:
Luncheon at Littlestone
Sandwich mars/april 2012
Samanfattning 2012-1, sydöstra England

Bilder:

Website: www.littlestonegolfclub.org.uk