Lillebror Struie

by LINKS75 on maj 18, 2014

Post image for Lillebror Struie

Vi vaknar upp tidigt på söndagsmorgonen, efter en full english på Royal Golf Hotel bestämmer vi oss för att inleda dagen på Struie. Banan ligger ju lite i skymundan av den berömda Championship Course men vi bestämmer oss för att prova lyckan.

Med undantag för de inledande två hålen samt artonde ligger banan utsträckt på en relativt flack kuststräcka. Vi inleder lite morgonstelt men kommer igång när solen börja värma. Relativt korta hål men greenområdena håller hög klass och det krävs viss precision för att lyckas scora. Vi vandrar i ensamhet på banan, lycka! Vid tredje hålet passerar vi oväntat en drivingrange, ligger på skottskt vis på behörig avstånd från klubbhuset. Vi vandrar vidare och passerar Dornoch flygfält innan vi når ned till tionde hålet vid Dornoch Firth.

Första hålet, Struie

Första hålet, Struie

Banan slingrar sig vidare utan att ha alltför mycket karaktär, vi spelar rätt hyggligt i den tilltagande vinden. Men en treputt för par på 17e känns ytterst onödig.

Innan vi kliver upp på artonde tee hinner vi med ett besök vid “the Witch Stone”, Janet Horne var den sista personen dömd och avrättat för häxeri i Skottland, 1727. Platsen är utmärkt med en sten i slutet av Carnaig Street.

The Witch Stone, Dornoch

The Witch Stone, Dornoch

Vi avslutar starkt med två birdies på sista hålet. Struie är en typisk andrabana i skuggan av sitt mer berömda syskon, inte olikt banorna i Turnberry.

Struie, ett ställe att  värma upp inför eller slicka såren och bygga självförtroende efter en runda på storebror Champioinship Course.

 

Previous post:

Next post: