LINKS75 på väg igen

by LINKS75 on maj 15, 2014

Efter en lång vinter med annat än linksgolf på agendan ger sig LINKS75 iväg på en upptäcktsfärd till Högländerna. En favorit ska återbesökas, Royal Dornoch och några nya ska upptäckas, Fortrose & Rosemarkie, Brora och Murcar.

{ 4 comments… read them below or add one }

K. Göran Bengtsson juni 6, 2014 kl. 10:00 e m

Hej Linksgolfers, tack för fina artiklar om era links-
äventyr;

Är nu 78 och därmed lite utanför möjligheterna att spela hyfsad linksgolf, som kräver en del fysik. Några lustigheter från historien;
ett gäng gubbar ca -80 till 70 (8 pers) gick ut på R Dornoch GC – utöver vi 2X4 pers fanns inte någon att skåda men på hål 3 kom caddiemastern farande i sin golfbil och bad oss “speed up the game as we were lagging behind the scheduled time”. Nåja det löste sig och på hål 13 gjorde jag mitt hitills enda “hole in one”. Tyvärr såg jag inte själva ögonblicket då greenen då var lite nedsänkt, utan först efter letande vågade jag gå fram och lyfta flaggan; där låg den. I övrigt var den rundan kass.
På Brora gick nämnda gäng, i lätt duggregn som sedan bara ökade det blöta, men som ni säger klubbhuset var ok. När vi kom hem till vårt B&B, var vi blöta ända in. Värdinnan, som då var Lady Captain på Dornoch bad oss att lägga kläder och klubbor så skulle allt vara fint nästa morgon. Det var service det.
Förstår att ni tänker er fler linksrundor utanför Donald Steels område och hoppas att ni då närmar er “The European” söder om Dublin. En bana som sägs vara den senast byggda linksbanan till ett säkert mycket högt pris och då privatägd ligger alltså söder om Dublin vid kusten.
Dagen då vi, efter visst sökande hittade klubben, var det styv kuling till lätt storm. Nåja vi kom iväg och på ett par 4.hål nr ?, längs kusten blåste det helt tvärs. Då var jag en relativt kraftfull golfare och siktade nästan rakt höger mot irländska sjön, kanonträff och bollen drev sakta in och landade mitt på fairway. Problemet kvarstod vinden tvärs; siktade andra slaget rakt ut mot havet och landade 3 m från pinne men tyvärr blev det bara par.
Resten av rundan blev si så där; men detta hålet kommer jag aldrig att glömma, som ni förstår.
En äldre mans minne – lycka till med era äventyr.
Hälsningar
K Göran Bengtsson
360327-003
22,0?? Hcp
Ystad GC

Svara

LINKS75 juni 11, 2014 kl. 8:27 f m

Hej Göran,
tack för härliga linksminnen!
Vi spelade European förra året http://links75.se/20-synvillor-pa-european/ en underbar modern links av eldsjälen Pat Ruddy!

/LINKS75

Svara

Erik Olsson mars 22, 2015 kl. 11:30 f m

Hej,
Vi är ett gäng som älskar links och i augusti återigen ska ut på golfresa. Vi kommer att spela på västra Irland och har följande fråga till er. Vår tidplan tillåter inte både Lahinch och Waterville och undrar därför vilken av dessa som ni föredrar. Vi ska spela tre rundor på någon av dem. Golfupplevelsen är den viktigaste men vilken av byarna är trevligast? Restaurang, boendetips?
Vi kommer även att spela Ballybunion och Tralee.
Stort tack på förhand!

Svara

LINKS75 mars 23, 2015 kl. 2:35 e m

Hej Erik,

Två mycket trevliga banor, men måste ni välja ska ni absolut spela Waterville. En fantastisk bana som alla linkälskare någon gång ska spela! Naturen kring Ring of Kerry är magisk.
Vi bodde på Waterville House: http://www.watervillegolfclub.ie/html/watervillehouse.asp
Trevligt ställe med en honesty bar där man kan avrunda kvällen på bästa sätt:-)

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: