Med Arran som siktmärke

by LINKS75 on augusti 21, 2013

Post image for Med Arran som siktmärke

LINKS75 stiger upp innan vi har gått och lagt oss och beger oss mot Arrans angränsande kust – Firth of Clyde. Sömndruckna blir vi systematiskt utfrågade i baren innan vi beger oss ut. Banan ligger utlagd utmed havet med Arran som backdrop. En av bankommittens medlemmar förhör sig om våra spelplaner under veckan – innan han tydliggör att greenerna är utmärkta. Vi kastar oss ut på 1an med glädje i blicken – en glädje som grusas efter besök i både burn och shank-träsket. Skam den som som ger sig. Här ska ingen glädje grusas. 2an – en klassiskt knotig par4 – siktpinne på skrå och kraftigt upphöjd green – linksglädje!

DubbelDubbelgreengreen

Dubbelgreen

Vi tar oss vidare mot vändpunkten. På havet stävar Calmac färjan mot Brodick – imorgon är vi på densamma. Medlemmen bakom oss är proaktiv – vi tillrättavisas i golfens vett och etikett. 10an – par4 – går utmed havet – vi känner doft av tång – underbart. 11an – kort par4 som vänder upp. 13e – par4 – svar dogleg höger – mur till höger om green innan havet – bollen framför vinkar igenom och vi placerar oss i pole position för birdie. Linksgolf av högsta klass. 14e – kort par4 som flirtar hårt med muren på inspelet – en deja vu från North Berwick finns i våra sinnen.

14th, West Kilbride

14th, West Kilbride

16e – mur till höger – utanför strand och hav – vi är förskonade från vind och kan manövrera oss fram utan bekymmer. 17e – granne med rangen – en bollplockande medlem ansluter och ger konstruktiv feedback när vi lägger en trä5 på banans enda dubbelgreen. Avslutande 18e tar oss tillbaka till klubbhuset. En linksbana att starta på – med doft av hav.

Previous post:

Next post: