Royal Aberdeen Golf Club

Förväntad Linksupplevelse:
En klassisk mästerskapslinks av stora mått. Fantastisk turf, bunkrar och greener – otroligt stor linksglädje. Mycket utmanande  - även med nedklippt ruff. Ett flertal hål som ger en stark merkänsla. Klubbhuset ligger i våg med första tee och ger en makalös utsikt över ett bedårande landskap. Ett måste!

Bästa hål:
par3: Hål 8
par4: Hål 15
par5: Hål 2

Noterbart:
Går i stort sett ihop med Murcar innan den vänder. Historien förtäljer om paret som fortsatte på Murcar icke ont anande och spelade 18e hålet för att slutligen kliva in i fel klubbhus.

Historik:
Den 6e äldsta golfklubben i världen, grundad 1780. Den blev kunglig, Royal, 1903. Ursprungligen spelades det på “common land” mellan floderna Don och Dee. Men under andra hälften av 1800 talet köpte man marken norr om Don – Balgownie där banan finns idag. Original designen gjordes av Archie och Robert Simpson från Carnoustie och uppgraderades av James Braid. På 2000 talet har banan ytterligare förbättrats av Donald Steel och Martin Hawtree.
En rad mästerskap har hållits – 2005 var det Senior British Open med Tom Watson som segrare, senast Walker Cup 2011. Scottish Open hålls här 2014.

Omdöme

TurfHighTweedMedium
Marker PostsLowGorseHigh
SalinityHighBunkersHigh

Bloggat om banan:
Tidig morgonsol på Royal Aberdeen
Sammanfattning 2012-5, Skottland
Royal Aberdeen – 15e

Bilder:

Website: www.royalaberdeengolf.com

{ 0 comments… add one now }