Pyle & Kenfig Golf Club

Förväntad Linksupplevelse:
En linksbana, P&K i folkmun, med två helt olika karaktärer. Första nio, på samma sida om klubbhuset är platta och förhållandevis karaktärslösa, förutom 4e par3 och 7e par4. Dessa är designade av Harry S Colt. Efter att ha gått över vägen och hålat ut på 11e befinner man sig i 3, 12e-14e, makalöst bra golfhål designade Mackenzie Ross – tyvärr räcker det inte med dessa tre hål. Detta till trots har banan varit värd för ett antal stora tävlingar.

Bästa hål:
par3: Hål 12
par4: Hål 13
par5: Hål 11

Noterbart:
Den största behållningen är den varierande utsikten över Bristol Channel, Gower Peninsula och Welsh Mountains.

Historik:
Klubben bildades 1919 och banan öppnade 1922. 1925 hade man 18 hål – vars sträckning var en helt annan än dagens. 1926 upptäckte Harry S Colt banan och förändrade den – där första nio i stort sett är intakta. 1939 intog Brittisk milkitär delar av banan – så sent som 1996 upptäcktes en gammal landmina under vertikalskärning av 16e fairway! Klubben erhöll en rejäl kompensation av militären och kunde 1947 anlita Mackenzie Ross för att designa hål 11-15. Under senare år har 18e hålet förändrats för att undvika situationer med förlupna bollar på den korsande vägen.
Klubben har tillsammans med Royal Porthcawl varit värd för Amateur Championship två gånger – varav en gång med svensk seger – Kricken Härdin.

Omdöme

TurfMediumTweedLow
Marker PostsLowGorseMedium
SalinityLowBunkersLow

Bloggat om banan:
Vardag på Pyle & Kenfig

Bilder:

Website: www.pandkgolfclub.co.uk

{ 0 comments… add one now }