Waterville Golf Club

Förväntad Linksupplevelse:
En linksupplevelse utöver det vanliga. Varje hål är en upplevelse – och helheten ännu större. En bana som ger enormt mycket linksglädje. En blandning av ny och klassisk links – många hål känns igen i nya linksskapelser. Makalös.

Bästa hål:
par3: Hål 12
par4: Hål 16
par5: Hål 18

Noterbart:
Payne Stewart står staty utanför klubbhuset – han  hade precis accepterat att bli klubbens Captain när han omkom i en flygolycka.
Passa på att bo i Waterville House – nästan en lika stor upplevelse som golfbanan.

Historik:
Banan tillkom som en modest 9 hålare när man började lägga telekablar under Atlanten till USA och arbetarna behövde något att sysselsätta sig med på fritiden. På 50-talet kom ny teknologi och banan levde en undanskymd tillvaro fram till 60-talet då John A. Mulcahy, en irländsk född amerikan fick en ide om att skapa den mest utmanande linksbanan i världen. Till sin hjälp tog han en av Irlands mest kända links-arkitekter, Eddie Hacket. Man använde de gamla nio hålen till de första nio och 1973 öppnade den nya banan och dess klubbhus. 2002 fattade man ytterligare ett beslut – att låta Tom Fazio varsamt renovera banan till vad den är idag.

Omdöme

TurfHighTweedLow
Marker PostsLowGorseLow
SalinityHighBunkersMedium

Bloggat om banan:
Sammanfattning 2012-7, Irland
Irland i topp
Fyra årstider på Waterville

Bilder:

Website: www.watervillegolfclub.ie

{ 0 comments… add one now }