Kungens lada – en upplevelse stor som ett slott

by LINKS75 on april 19, 2013

Post image for Kungens lada – en upplevelse stor som ett slott

På väg mot Kungens lada lyckas ambassadörerna stalka fel Peugeot och hamnar slutligen på en Skotsk bondgård. Väl framme får vi ett mycket varmt välkomnande – ett av kännetecknen på denna jänkar-links. Skapad av Mark Parsinen tillsammans med Kyle Phillips. Puttstroke tränas på nyvältade greener – det rullar snabbt – jättesnabbt.
Vädret är med oss – ambassadörerna strålar ikapp med solen – bästa dagen hittills i Skottland under 2013 säger startern. Vi förser oss med pennor, peggar och greenlagare till hela släkten innan vi startar en oförglömlig runda. Kyle Phillips fick ett uppdrag utan tak – skapa världens bästa moderna links. Han tog all sin kunskap och lät Royal Dornoch vara rättesnöret innan han flyttade miljoner av ton jord för att tillslut får Kingsbarns att se ut som om den legat där från tidernas begynnelse. Från första fairway till sista green ser man ut över Nordsjön. Vi inleder med par – i ren glädje. På kungens lada är drottningen vår markering. 2a till 5e hålet ligger i en egen liten slinga. Ett par 3, par5 och två par4. Gorse som backdrop. En fantastisk greenbunker på 3an – som bara måste testas. Glädjeruset skjuter allt högre. 4an – par4 – avslutas med en infinity-green av bedårande links75klass.

Fairwaybunker at no4, Kingsbarns

Fairwaybunker at no4, Kingsbarns

Tillbaka på andra sidan. 6an – en nåbar par4 – med mäktig gräsbunker som skydd mot attack – links75 puttar för eagle – birdie. 7an – par4 – Rye´s 4e hål på testosteron – mäktigt – men vi slår hårda drivar och undviker birdie med ett sista varv.  8an – par3 – fantastisk utsikt och en försmak av 15e – fyra säkra par. Vid half way house tänder Ambassadörerna en Cohiba, sipprar på en ”shaken not stirred” och säger hej till en ensam själ. Som lyckliga barn på julaftonsmorgon tar banan med oss ut på en avslutande resan. Första gången i links75´s historia har vi en banguide med utvik – 12e hålet på Kingsbarns – en arkitekts yttersta – ett gyllene snitt i fysisk form. Vi vill inte spela – bara gå utmed och hålet omfamna oss – att få vara ett med 12an på Kingsbarns. Kärleken till marken mellan hav och land kan inte vara större – vi blir varma och ler – ”As life was meant to be”. Vi lyckas besinna oss och spikar i två säkra par innan nästa upplevelse får oss att vråla av glädje.

15th, Kingsbarns

15th, Kingsbarns

15e – par3 – en inkarnation av Cypress Point 17e – är det verkligt. Går det att spela – får vi spela? Vågar vi spela – tänk om det inte känns som det ser ut. Ett hål man inte vill spela – ett hål man vill ha i ett cocktailglas i smoking på Cannes Croqouette. 16e – par5 – med backtee precis bredvid 15e green – en underbar par5 som gömmer på en hemlighet. Gå bakom green och titta på den fantastiskt skulpterade burnen – en skönhet.

The burn behind 16th green

The burn behind 16th green

Innan banan lämnar över oss i säkra händer avslutar den med 18e – en drive upp på kullen framför klubbhuset – ett väntande inspel över en ravin och upp på en stor undulerad green – en avslutning värd ett helt Kungadöme.

Previous post:

Next post: