Sammanfattning 2012-8, Kanalöarna och södra England

by LINKS75 on december 24, 2012

Post image for Sammanfattning 2012-8, Kanalöarna och södra England

Linksåret avslutas med en resa i slutet av november och början av december. Vi tar oss till kanalöarna – Jersey & Guernsey – för att uppleva linkskänsla med legenden Harry Vardon på Royal Jersey. Mitt i Jerseys julstök tar vi oss ut en solig novemberdag på klassisk mark – en linksupplevelse med närhet till hav och med karaktär. Innan vi tar oss vidare till Guernsey spelar vi La Moye – en clifflinks med hisnande vyer – helt underbar. Några inledande svaga hål – sedan en makalös räcka rejält utmanande linksupplevelser. Finns det dessutom intresse för Jerseys historia och tillika unika fauna är ett besök i kombination med dessa två pärlor ett måste! Grannön Guernsey är hälften så stor – men givetvis har man en kunglig klubb – Royal Guernsey. En inledande trådsmal upplevelse i kompakta gorse-korridorer – för att sedan bjuda på hisnande scenarios med en kraftig överdos av Martello Towers. Underbar avslutning i form av ett högt par3 – med green framför ett väntande klubbhus.
Säsongsavslutning för LINKS75 kan bara ske på ett ställe. Vi tar oss åter till södra England. Närmare bestämt Sandwich. I gnistrande sol med morgonfrost tar vi oss ut på Prince´s – en underbar morgon där naturen åter gör sig påmind om hur fantastiskt remsan mellan land och hav följer årets skiftningar – stora leenden. Vi vilar med ännu mer julpynt och en fantastisk lunch på klubben – nästa dag är det grannen som skall besökas. Royal St Georges – ett klassiskt linkssmycke av bitsk karaktär. Så fort vi kommer in i klubbhuset blir vi varma. Rökrummets chesterfieldfåtöljer intas vant och vi går igenom bansträckningen innan vi njuter i fulla drag av 18 underbara hål utlagda likt färgerna på en Matisse längs engelska kanalens brytande vintervågor. Trerätters lunch – ensamma i Dining Room – dags för återblick på ett fantastiskt år bland Brittiska och Irländska linksklassiker. Likt barn på julafton tar vi oss till den avslutande rundan för 2012 – Rye – en värdigare avslutning går ej att finna.
Med varma linkshjärtan slår vi oss ner för Luncheon – ett år fyllt av kärlek till jorden mellan hav och land har kommit till ända – väl mött 2013!

Previous post:

Next post: