Southport & Ainsdale Golf Club

Förväntad Linksupplevelse:
Links av bästa sorten. Sanddynor, gorse, slipers bunkrar och knähögt gräs. Utmanande sträckning med både finess och manikyr – en underbar links med stort hjärta. Från klubbhusterassen har man full insyn i första hålet, par3, och större delen av 18e, par4. En links med mycket kärlek – del av triumviratet; S&A, Hillside och Birkdale.

Bästa hål:
par3: Hål 1
par4: Hål 12
par5: Hål 16

Noterbart:
Ta en Long Drink i Ryder Bar och njut av historiken från 1933 och 1937. Hål 8 och 16 har av och till varit omnämnda bland de 500 bästa golfhålen i världen.

Historik:
Som så många andra Brittiska banor är även S&A utlagd av James Braid – fortfarande återstår 15 av dessa i bansträckningen. Banan har under åren varit värd för de riktigt stora mästerskapen; Ryder Cup (1933 & 37), The Open Final Qualification och British Amateur. I en av single matcherna 1933 genomförde Abe Mitchell, personal coach till Samuel Ryder, den största upphämtningen någonsing i modernt matchspel. Han var 3 ner efter 10 hål i sin 36 håls match mot  Olin Dutra (USA) . Sedan vann han 13 av de kommande 14 hålen och vann hela matchen med 9/8.

Omdöme

TurfHighTweedMedium
Marker PostsMediumGorseMedium
SaltinityLowBunkersHigh

Bloggat om banan:
Ryder Bar på Southport &Ainsdale
Local Final Qualification
Sammanfattning 2012-4, Southport

Bilder:

Website: www.sandagolfclub.co.uk

{ 0 comments… add one now }